Ossera, des de 1979

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

Des de 1979

Núria Rosell i Matas

Núria Rossell

MELMELADES D'OSSERA, EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT.

Vaig arribar a Ossera l’any 1979, acompanyada de l’Alfons. Érem joves i no ens agradava l’encorsetament de la ciutat; volíem viure lliures i, el més important, dels recursos que ens oferia la natura. Poc a poc hi van anar arribant els altres: el Jaume, el Peter, el Jim, l’Eulàlia, el Nico, la Suzette… catalans, suïssos, americans… Érem internacionals i ens deien els hippies d’Ossera. No va ser fàcil. Vam haver de treballar molt!

40 anys després, el món segueix avançant a una velocitat meteòrica, i a Ossera també ens hi hem adaptat. Ara tenim la carretera asfaltada, wifi i moltes més comoditats. Però l’essència és la mateixa: ens agrada viure del que fem, amb el màxim respecte per la natura i pels seus tempos, i som feliços de compartir la nostra feina i el que en resulta. En el meu cas, unes melmelades, gelees, patès de bolets i chutneis que van directes al teu paladar i a la teva salut.

HISTÒRIA

PUNTS D’INFLEXIÓ

Degradat

1979

Primers anys a Ossera. Tot era molt emocionant, però gens fàcil. Calia treballar molt! Vaig començar fent melmelades amb les mores d’Ossera, ja que a casa hi havia un morer, i aprofitant tota la verdura de l’hort. La gent em comprava les melmelades i, millor encara, repetia!
Degradat

2004

M’hi tiro de cap i obtinc el registre sanitari. La cosa ja va de debò. Aquesta serà la meva professió i cada cop faig més varietat de pots i sabors.
Degradat

2011

Inauguro la botiga de cal Casal, a casa, annexa a l’obrador. Allà hi trobareu les meves melmelades, gelees, chutneis i patès de bolets, i altres productes dels artesans de l’Alt Urgell i el Solsonès. I també podeu prendre un refresc!
Degradat

2019

Renovo la web. El projecte està consolidat. Em sento orgullosa de la feina feta i molt agraïda amb tothom que s’ha creuat en el meu camí, que ha cregut en mi i que ha gaudit de les meves melmelades, gelees i chutneis elaborats artesanalment i amb productes de proximitat.

OSSERA

PUNTS D’INTERÈS

Si voleu visitar l’església, pregunteu per l’Angelina de ca l’Esteve. Ella o la seva mare, la Maria, us obriran i podreu gaudir dels retaules restaurats.

Si teniu ganes de caminar, hi ha diversos recorreguts marcats. Per fer a peu trobareu també l’itinerari de les plantes al voltant del poble. Us descobrirà molts secrets.

La Vall de la Vansa està formada pels pobles de Fórnols del Cadí, Adraén, Cornellana i els nuclis d’Ossera, Barceloneta, Colldarnat, Montargull, Sant Pere, Sorribes, Sisquer, Banyeres i Padrinàs.