Melmelades artesanes

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

Melmelada d ' autor

EL·LABORACIÓ DE MELMELADES ARTESANES CAL CASAL

Tast de melmelades Cal Casal
Melmelada de préssec amb sucre moré ecològic

SUCRE MORÈ D’AGRICULTURA ECOLÒGICA

INGREDIENTS I PRODUCTES DE PROXIMITAT

MÉS DE 60 SABORS

MELMELADES ARTESANES

Vaig començar a fer confitures artesanes amb el que la natura salvatge m’oferia: mores, cireres, figues i pomes. Cada cop les feia millors, i això em va portar a transformar els productes de l’hort: cebes, tomàquets, pebrots i carbasses. Les venia als mercats i aviat no en vaig tenir prou amb les fruites i verdures que jo mateixa conreava.

Ara compro els millors préssecs, prunes, pomes i peres directament als pagesos. Fruites madurades als arbres que cullen per a mi en el punt òptim, ni massa tard ni massa aviat. Les melmelades, confitures, gelees, chutneis i patès de bolets són una excel·lent manera de transformar i conservar els productes de temporada; una forma d’allargar-los en el temps, de consumir-los quan, a l’hivern, ja només en queda el record.

Les espècies i herbes aromàtiques que potencien i enriqueixen els sabors de les melmelades són de la Suzette Boringer, de l’Herboristeria Nogué d’Ossera, que també va ser una de les primeres repobladores d’aquesta vessant del prepirineu: farigola, melissa, alfàbrega, espígol, flor de saüc… són ideals per als chutneis i les gelees. Flors com el dent de lleó, les roses i les violetes són la base de productes originals i únics.

A la tardor, els bolets són matèria primera per als patès: ceps, fredolics i rossinyols. Els rovellons en vinagre són boníssims i un dels productes estrella de cal Casal. De collita pròpia o comprats als qui més en saben. L’essència del territori en estat pur.

Vaig posar el nom de la casa als meus productes: Melmelades Cal Casal. 35 anys d’experiència han donat per crear una seixantena de tipus diferents de sabors de la més variada composició i combinació. Especialitats impossibles de trobar en grans quantitats. Productes d’autor, exclusius, que aporten plaer i que enriqueixen plats dolços i salats, que matissen i potencien els sabors.

Cadascun dels pots de melmelada que surten del meu obrador conté un tros de la meva ànima. Sóc feliç quan em dieu que menjar-les ha estat una experiència: la dolçor d’una cirera o d’un préssec madur; l’acidesa del tomàquet, els pebrots i els chutneis, la contundència dels bolets… desitjo que us traslladin a l’estiu mentre esmorzeu al davant de la llar de foc, o al bosc mentre esteu a la ciutat.

Les meves melmelades no porten conservants ni additius artificials: sucre morè d’agricultura ecològica i suc de llimona són suficients per mantenir-les molt temps en perfecte estat. La millor fruita, amor i respecte pel producte, paciència i temps en són els ingredients principals.